beste versie van jezelf

In drie stappen naar de beste versie van jezelf

Het leven lijkt soms net op een doolhof; hoe weet je nou welke kant je op moet? Wanneer je iedereen hetzelfde ziet doen, lijkt het wel alsof dat de norm is. Maar lopen zij ook niet gewoon in datzelfde doolhof rond? Hoe bepaal je wat voor jou het beste is?

De mens is een kuddedier

Het lijkt wel alsof de meeste mensen hetzelfde doen en vaak gebeurt dat onbewust. Het geeft je misschien een bepaald gevoel van veiligheid, maar toch is het niet altijd wat jij echt wilt. Je gaat gewoon mee met de stroom. Als je wilt weten wat jij werkelijk wil, moet je op je eigen gevoel durven te vertrouwen. Om de beste versie van mijzelf te zijn, volg ik een aantal stappen. Zo bepaal ik wat ik écht wil en kijk ik hoe ik een goedvoorbeeld kan zijn voor mijn kinderen. Ik ben erachter gekomen dat het makkelijker is dan je denkt. Wanneer je met deze 3 stappen begint, zal je merken dat je steeds dichterbij die versie van jezelf komt waar je echt blij van wordt.

Stap 1 is richting bepalen

Door jezelf de juiste vraag te stellen weet je welke kant je op moet bewegen. Het is de simpele vraag: ‘Wat wil ik nou echt?’ Het antwoord kan komen in woorden, beelden of gevoelens. Je hoeft nog niet te weten hoe je het gaat doen. Wees ook niet bang dat het niet gaat lukken. Laat het zonder oordelen doorkomen. De richting die je hiermee voor jezelf bepaalt is belangrijker dan je denkt. Je kunt nu je leven gaan regisseren in plaats van te reageren op de dingen die je om je heen ziet.

Stap 2 is toewijding

Wanneer je je aandacht richt op het leven dat je voor je ziet, is het makkelijker om keuzes te maken die je dichterbij je doel brengen. Als je het toch lastig vindt, kun je jezelf afvragen hoe graag je het wilt en wat je er echt voor over hebt. Raak niet ontmoedigd of teleurgesteld als het lijkt alsof er niets gebeurt, terwijl je toch de juiste keuzes maakt. Achter de schermen is er vaak al veel in beweging, terwijl jij nog geen resultaten ziet. We zijn zo gewend aan uiterlijke successen en beloningen, je bent je daarom vaak niet eens bewust van de persoon die je aan het worden bent.

Stap 3 is volhouden

Hoeveel tijd het kost om iets te bereiken, kan ik je niet vertellen. Het leven laat zich niet vangen in tijd. Wat ik wel weet is dat de keuzes die je vandaag maakt, bepalen hoe je leven er over vijf jaar uitziet. Het is een proces dat je kunt bijsturen door jezelf af en toe de juiste vragen te stellen. Geloof in jezelf en in het leven dat je voor je ziet, ook al lijkt het nu nog ver weg. Door je hart open te stellen voor de mogelijkheid daarvan, plant je al een krachtig zaadje. Met de juiste zorg en aandacht komt daar een mooiere, sterkere en betere versie van jezelf uit. Veel succes!