Over mij

Mijn naam is Shanaz en als kind merkte ik allerlei details op die anderen niet oppikten.
Ik observeerde en analyseerde mijn omgeving en kon al heel goed lichaamstaal lezen. De term hoog sensitief bestond toen nog helemaal niet en dat ik de energie van mensen kon aanvoelen daar snapte ik natuurlijk al helemaal niets van. Jarenlang probeerde ik ‘normaal’ te zijn en niet zo veel te voelen, wat op verschillende manieren leidde tot lijden. Ik probeerde iemand te zijn die ik niet was en heb heel wat diepe dalen gekend in mijn leven.

Mijn jeugd was een emotionele achtbaan en niet alleen door mijn eigen emoties, maar vooral door die van mijn ouders. Ondanks dat ze op hun manier echt hun best deden, waren mijn ouders emotioneel onbeschikbaar door de dingen die zij hadden meegemaakt in hun jeugd.
De basis, die je als kind nodig hebt om je veilig te kunnen hechten, heb ik daardoor gemist.
Toch was er altijd een kracht, een liefdevolle aandacht van iets wat groter was dan ik, wat ik niet kon verklaren, niet kon zien, maar wel kon voelen. Die keren dat het voelde alsof mijn leven voorbij was en ik in zware emotionele crisis verkeerde, was er toch een sprankje licht. Iets wat me weer deed opstaan, iets wat me hielp om als een feniks uit de as te herrijzen.

Ik ben hier voor een reden, net als jij. Eén van die redenen is, om mijn kennis, ervaring en wijsheid met jou te delen. Ik help je bij jouw (spirituele) zoektocht naar antwoorden die in jou verborgen liggen. 

Mijn Passie

Het ontsluieren van diepere lagen van het bewustzijn vind ik reuze interessant. Het onderzoeken, ontdekken en onthullen van verborgen boodschappen in de psyche maken mij zielsgelukkig. Dagelijks ben ik hier op verschillende manieren mee bezig, door visualisaties, lezen, schrijven en andere dingen die op mijn pad komen. Dat kunnen persoonlijke gesprekken zijn, inspirerende filmpjes, of muziek wat mijn ziel voedt. Alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit en opvoeding trekt mijn aandacht.

We blijven ons ontwikkelen, je bent nooit uitgeleerd. Elke leeftijd, levensfase en zeker de levensveranderende gebeurtenissen brengen iets waardevols met zich mee, waardoor je kunt groeien mits je daarvoor open staat en je daar bewust van bent. Een goed leven betekent voor iedereen iets anders. Het uitpuzzelen daarvan kan een hele zoektocht zijn. Toch zijn de meesten van ons uiteindelijk op zoek naar gezonde relaties, innerlijke rust en een harmonieus gezinsleven. 

Wanneer je kwetsbaar durft te zijn door je aandacht naar binnen te richten, je af te stemmen en het innerlijke werk te doen, bereik je een gemoedstoestand die je zacht genoeg maakt voor de antwoorden om samen te smelten met jouw Zijn. De zoektocht naar datgene waar ons hart naar verlangt begint binnenin onszelf. Voor velen is dat een enge plek om te kijken, omdat daar veel te ontdekken en vooral veel te voelen valt. Dat hele proces geeft mij juist een intens geluksgevoel en dat gevoel gun ik jou ook. Het begeleiden van anderen bij deze intieme belevenis is één van de dingen die ik het allerliefste doe!

Mijn Missie

Iedereen heeft iemand nodig. Naast de mensen die je liefhebt en waarmee je samenleeft, heb je iemand anders nodig die je begrijpt, die je kan troosten en die niet oordeelt. Iemand die jouw zielstaal spreekt, jouw gevoelstaal, waarbij je gewoon kunt zijn wie je bent, zonder enig excuus of uitleg. Iemand waarbij je al jouw sociale en maatschappelijke rollen kunt laten varen en achter je masker vandaan kunt komen. Iemand die jou ziet zoals je bent. Iemand die voor jou een veilige plek creëert waar jij jezelf kunt helen, jezelf kunt ontladen en opladen, kunt ontdekken en ontwikkelen.

We maken allemaal dingen mee, lopen allemaal ergens in ons leven vast en dan hebben we iemand nodig om te kunnen reflecteren. Toen ik jaren geleden zelf bezig was om ‘mijn leven te verwerken’, zoals ik dat toen noemde, voerde ik wekelijks gesprekken met een hele fijne psychotherapeut. Eén van de laatste keren dat ik bij haar kwam zei ze tegen me: ‘Wat jij hier doet in één sessie, daar doen sommige mensen hun hele leven over en sommigen komen daar nooit. Jij hebt een bijzondere gave.’ In eerste instantie dacht ik dat iedereen die daar kwam zulke helende ervaringen had, maar dat was dus niet zo. Het lichtje in mij ging ineens iets feller schijnen en ik voelde diep van binnen dat ik hier iets mee moest. Wat precies wist ik toen nog niet, maar dat ik hiermee anderen zou gaan helpen, wist ik zeker!

Alles is bewustzijn. Waar je je niet bewust van bent kun je ook niet veranderen. Dat geldt niet alleen voor gedragsverandering, maar ook voor het helen van onverwerkte emoties, voor het vinden van jouw levensdoel en voor het krijgen van innerlijke rust. Om jouw innerlijke stem te horen, antwoorden op te duiken om helderheid te krijgen op jouw levensvragen en de weg vrij te maken door jouw leven te helen, daar kan ik je als geen ander bij helpen!